Typecursus info

Het Typediploma

Als je de typecursus hebt gedaan, kun je je op elk gewenst moment aanmelden voor het TICKEN examen Typevaardigheid of Dactylografie, dat leidt tot het typediploma.

Actuele resultaten van het examen blind typen

Gemiddelde score van alle tot nu toe uitgevoerde examens blind typen bedraagt een typesnelheid van 145.4 apm bij een nauwkeurigheid van 99.9%.
Tot en met nu, 19-09-2017, is 97.4% van de examenkandidaten reeds na het eerste examen geslaagd.

Zo werkt het examen blind typen

Het examen is online, net als de typecursus. Je doet examen achter je eigen computer, wanneer jou dat uitkomt. Zo kun je ontspannen typen.

Gedurende 7 minuten worden je typesnelheid en nauwkeurigheid van jouw blind typen gemeten. Foute aanslagen kun je tijdens het typen corrigeren, net als bij het dagelijkse werk. Je kunt maximaal 3 pogingen binnen één examen doen. Uiteindelijk geldt je beste score. De minimale eis is 100 aanslagen per minuut met maximaal 1% foute aanslagen.

De laatste typeles is overigens een proefexamen. Je kunt dan zelf zien dat je, na het volgen van alle typelessen, met typen op diplomaniveau zit. Dat geldt voor zowel kinderen als volwassenen.

Het is nooit verplicht om examen te doen. Het is wel handig om een typediploma te hebben, want steeds vaker vragen (potentiële) werkgevers om een typediploma. Zij weten ook dat wie typt met 10 vingers efficiënter werkt, een gezondere werkhouding heeft tijdens het typen en zich beter kan concentreren op de inhoud van het typen.

En zeg nou zelf: wie wil er nou géén bewijs van het kunnen blind typen, een typediploma?

Het examen typevaardigheid kost € 25,00 en je kunt je aanmelden wanneer jij dat wilt. 97.4% slaagde tot nu toe in één keer voor het examen.
TICKEN is geregistreerd in het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO) en is vrijgesteld van btw.


Over het typediploma

Als examenkandidaat dien je gedurende 7 minuten een gemiddelde typesnelheid van 100 aanslagen per minuut te noteren, terwijl je maar 1% van de aanslagen fout mag aanslaan. Daarbij geldt een spatie ook als een aanslag en elke toets waarvoor je de Shift moet gebruiken, geldt voor twee aanslagen. Elke hoofdletter die je typt, telt dus voor 2 aanslagen.

Objectieve test van het blind typen

Wat vooral van belang is bij een typediploma, is dat je objectief wordt getest. Doordat bij het examen via ticken.be het systeem automatisch controleert of je voldoet aan de diploma-eisen, kunnen wij garanderen dat de kwaliteit, die op jouw typediploma vermeld staat, ook werkelijk die kwaliteit is.


Examenkosten blind typen, dactylo of dactylografie

Voor veel marktpartijen is het examen ‘computertypen’ of ‘blind typen’ een melkkoe geworden. Sommige aanbieders verplichten je eerst nog tot ‘examenlessen’ en examenkosten kunnen oplopen tot € 80 tot € 120 of meer.
TICKEN gaat daar tegenin en rekent de cursisten van haar typecursus dactylo het examen voor het typediploma dactylografie aan voor slechts € 25,00. Dat is inderdaad weer opvallend laag, net als onze cursusprijs voor het leren typen.

Inschrijven

 
 

Klantbeoordelingen

ik ben bij les 17, en vind het erg leuk, maar soms duurt het best lang.
Anouk Mulder (10 jaar)


copyright © 2016, ticken b.v.    typen leer je wel met ticken.be