Typecursus info

Typecursus voor volwassenen

De TICKEN typecursus is zo gemaakt dat deze zowel voor jongeren als volwassenen uitdagend en leerzaam is. Een groot aantal organisaties gebruiken de TICKEN typecursus om medewerkers te leren blind typen. Dat verhoogt hun output en geeft een betere werkhouding achter het beeldscherm. Enkele gebruikers van de TICKEN typecursus:

Typecursus voor volwassenen van TICKEN wordt gebruikt door Abn Amro Typecursus voor volwassenen van TICKEN wordt gebruikt door AkzoNobel Typecursus voor volwassenen van TICKEN wordt gebruikt door Delta Lloyd Typecursus voor volwassenen van TICKEN wordt gebruikt door Nationale Nederlanden Mobistar logo Typecursus voor volwassenen van TICKEN wordt gebruikt door Univé

Het leerproces is bij zowel jongeren als volwassenen hetzelfde. Je krijgt een duidelijke uitleg via video van je typedocente. Daarna volgen 6 interactieve oefeningen van ongeveer 4-5 minuten. Je kan na elke oefening tijdelijk stoppen. De volgende keer ga je weer verder waar je bent gebleven.
Aan het eind van elke typeles is er een typegame. Sommige volwassenen slaan die over, maar veel volwassenen vinden dat juist een erg prettige manier om de geleerde nieuwe toets(en) nog te oefenen.

Ook volwassenen kunnen snel leren typen

De typecursus van TICKEN wordt door volwassenen in bedrijven gebruiktJe typesnelheid wordt vergroot als je leert blind typen en dit regelmatig gebruikt. Wel is het een feit dat je sneller leert als je jong bent. Dit geldt voor blind typen vanaf een jaar of 40. Onderzoek van Prof. Dr. Emrah Düzel van het Institut für kognitive Neurologie und Demenzforschung van de universiteitskliniek Magdenburg middels MRI-scans heeft de afgelopen jaren veel nieuwe inzichten opgeleverd over de verschillen in het functioneren van de hersenen tussen jongeren en ouderen, en hoe dat leren beïnvloedt.
Met het ouder worden veranderen onze hersenen, waardoor we moeilijker onthouden. Bij sommige volwassenen gaat dat sneller dan bij anderen. Sommige volwassenen gaan dat compenseren door andere delen van de hersenen ‘bij te schakelen’ zoals MRI scans laten zien.

Leren typen met de TICKEN Typereflex®-methode

Dankzij de TICKEN Typereflex®-methode leermethode leer je in de helft van de ''normale'' tijd blindtypen. Dat is voor drukbezette volwassen een belangrijk voordeel van de TICKEN typecursus. Je verliest geen tijd aan saaie, onzinnige lettercombinaties, maar leert meteen woordjes typen. Als je kan blind typen, typ je namelijk zoals je leest: hele woorden. Dit is ook wetenschappelijk bewezen en de basis van de Typereflex®-methode: je hersenen herkennen het ‘plaatje’ van een woord zelfs als je alle binnenste letters op andere volgorde zet.
Probeer de tekst in het gele vlak maar eens te lezen:

In deze tekst zijn alle letters van elk word door elkaar gebruikt. Alleen de eerste en de laatste letter zijn op hun plaats gebleven. Toch kan je het lezen, want je hersenen herkennen het plaatje waarop het word lijkt.

De TICKEN Typereflex®-methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van "Dr. J. van Leyden Sr.", “Dr. J. van Leyden Sr.” is de naam van een collectief van negen docent/onderzoekers die verbonden zijn aan de Vakgroep Psychologische Functieleer van de Rijksuniversiteit Leiden en de Katholieke Universiteit Nijmegen. Volgens “Dr. J. van Leyden Sr” (1993) is het grote verschil tussen blind typen en zoekend typen: “Wie kan blind typen, typt zonder na te denken, via een reflex, in hele woorden. Het woord wordt via een geheugenbuffer zo veel mogelijk in z’n geheel naar de vingers doorgestuurd. Slechts bij moeilijke of onbekende woorden typt de blindtyper letter voor letter.”

Over de prijs van de typecursus

De prijs voor de typecursus voor volwassenen is bewust veel lager dan andere typecursussen. Dat kan ook, omdat de typecursus online en interactief is. Alle processen zijn geautomatiseerd, waardoor we de kosten, en dus de prijs, laag kunnen houden. Schrijf nu in voor jouw typecursus en je kan direct beginnen.

Ben je om wat voor reden dan ook, toch niet tevreden zijn, dan kun je binnen 14 dagen na aanmelding de typecursus opzeggen via www.ticken.nl/opzeggen. Je krijgt dan het cursusgeld binnen 14 dagen teruggestort.

Typecursus: gratis proberen

Je kunt er voor kiezen om de eerste 2 typelessen gratis proberen zonder inschrijving op https://www.ticken.be/Gratis-Typeles-Dactylo.html.

Motorisch leren

Voor elke volger van de TICKEN typecursus, maar zeker voor drukbezette volwassen, is het van belang om een planning te maken waarbij de 30 lessen met 6 oefeningen per les in 10-15 weken zijn afgerond, ook al is er 12 maanden toegang.
De reden: leren blind typen is een voorbeeld van "motorisch leren", net als gitaarspelen, lopen, fietsen, autorijden etc.: je kan het alleen leren door langdurig te herhalen.
Om de toetsaanslagen goed vast te leggen in de hersenen, is het van belang dat je bijvoorbeeld elke dag 2 oefeningen doet of bijvoorbeeld om de dag minimaal 4 oefeningen.
Als je het beheerst, kan je het doen zonder over elke beweging na te moeten denken.

Dyslectisch en toch leren blind typen

Ook is TICKEN prettig in gebruik en geschikt voor de meeste dyslectici.
Dit komt doordat de volgende zaken erg belangrijk zijn:

  1. geen uitleg die de cursist moet lezen, maar heldere uitleg via videobeelden van.
  2. een methode met interactieve oefeningen op het beeldscherm in plaats van oefeningen uit een boekje.
  3. overwegend kort woorden en zinnen, als ook de delen van de oefeningen die zichtbaar zijn op het scherm.
  4. dankzij de Typereflex®-leermethode leer je bij TICKEN, vergeleken met de andere typecursussen, in de helft van de tijd blind typen.

Je typesnelheid? Doe de typetest.

Wil je weten hoe snel je nu typt via de zoekende ‘hunt and peck’ methode en hoe snel je kan worden middels blind typen als je de typecursus voor volwassenen hebt gevolgd? Doe dan de 1-minuut typetest.

 
copyright © 2016, ticken b.v.    typen leer je wel met ticken.be