De Typereflex®-methode van TICKEN

Dankzij de TICKEN Typereflex®-methode leer je in de helft van de ‘normale’ tijd blindtypen. Je verliest geen tijd aan saaie, onzinnige lettercombinaties, maar leert meteen woordjes typen. Als je kan blind typen, typ je namelijk zoals je leest: hele woorden. Dit is ook wetenschappelijk bewezen en de basis van de Typereflex®-methode: je hersenen herkennen het ‘plaatje’ van een woord zelfs als je alle binnenste letters op andere volgorde zet. Probeer de tekst in het gele vlak maar eens te lezen:

TICKEN-typecursus-Typereflex-leestekst

Volgens “Dr. J. van Leyden” (1993) is het grote verschil tussen blind typen en zoekend typen: “Wie kan blind typen, typt zonder na te denken, via een reflex, in hele woorden. Het woord wordt via een geheugenbuffer zo veel mogelijk in z’n geheel naar de vingers doorgestuurd. Slechts bij moeilijke of onbekende woorden typt de blindtyper letter voor letter.”

Je leert bij TICKEN ook zonder de stress van tijdsdruk: niet het aantal slagen per minuut is voorlopig het doel, maar de nauwkeurigheid, oftewel de ontwikkeling van je “typereflex.” De snelheid van typen neemt toe naarmate de ervaring groter wordt.