typecursus voor volwassenen

de snelste typecursus voor volwassenen

De TICKEN typecursus is een professionele typecursus en didactisch zo opgezet dat deze voor volwassenen uitdagend en leerzaam is. Voor veel volwassenen is blindtypen een vaardigheid die men gaarne wil beheersen, maar nooit is gestart.
Dankzij de unieke Typereflex® leermethode, leert de cursist blind typen in de helft van de tijd van een ‘gewone’ typecursus. Dus in circa 15 uur in plaats van 30-40 uur van elke andere typecursus.
Een groot aantal organisaties gebruiken de TICKEN typecursus om medewerkers te leren blind typen. Dat verhoogt hun productiviteit en geeft een gezondere werkhouding. Werknemers van zowel grote organisaties, mkb'ers, ministeries, provincies, gemeenten en zorginstellingen hebben leren blind typen met de TICKEN typecursus.

Een overzicht van een groot aantal bekende bedrijven die klant zijn van de TICKEN typecursus
TICKEN typecursus voor volwassenen: een volwassen cursist juicht achter haar laptop

Doel: 300 aanslagen per minuut

Afhankelijk van ervaring, hoe regelmatig je moet typen en aanleg is voor volwassenen een typesnelheid van rond de 300 aanslagen per minuut haalbaar. Die typesnelheid wordt overigens pas bereikt in de maanden nadat de typecursus is afgerond. Het is zoals je als kind hebt leren lopen: in het begin gaat het nog met vallen en opstaan, maar uiteindelijk kun je rennen zonder te vallen.
Elke les begint met een korte, duidelijke uitleg per video van je virtuele studiebegeleidster Sophie. Je ziet welke vinger je gebruikt voor de nieuwe te leren toets. Dan volgen 6 interactieve oefeningen van ongeveer 4-5 minuten. Je kunt na elke oefening tijdelijk stoppen. De volgende keer ga je weer verder met de volgende oefening of typeles. Dat is erg prettig. Aan het eind van elke typeles is een typegame. Die is niet verplicht. Sommige volwassenen slaan die over, maar veel volwassenen vinden dat juist een erg prettige manier om blindtypen te oefenen in een spelomgeving.

Pakket 1
Pakketwaarde 121,60
106,35
Jouw voordeel € 15,25
Mis het niet.
Pakket 1
Pakket 2
Pakketwaarde 104,95
99,95
Jouw voordeel € 5,00
Mis het niet.
  • TICKEN Typecursus
  • TICKEN Examen
  •  
Pakket 2
Pakket 3
Pakketwaarde 96,60
89,95
Jouw voordeel € 6,65
Mis het niet.
Pakket 3
Pakket 4
 
79,95
 
 
  • TICKEN Typecursus
  •  
  •  
Pakket 4

Ook volwassenen kunnen snel leren typen

Je werkhouding is gezonder en je typesnelheid is veel hoger als je kan blind typen.

Op hogere leeftijd kan je nog steeds leren blind typen. Wel is het een feit dat je langzamer leert , naarmate je ouder bent. Dit geldt vanaf een jaar of 40. Onderzoek van Prof. Dr. Emrah Düzel in Magdenburg middels MRI-scans heeft de afgelopen jaren veel nieuwe inzichten opgeleverd over de verschillen in het functioneren van de hersenen tussen jongeren en ouderen, en hoe dat leren beïnvloedt.

Met het ouder worden, veranderen onze hersenen. Daardoor onthouden we moeilijker, maar zelfs 60ers leren snel blind typen. Dat komt ook door hun motivatie.

Typereflex® leermethode: sneller, in minder tijd

Dankzij de TICKEN Typereflex®-methode leermethode leer je in de helft van de ‘normale’ tijd blindtypen. Je verliest geen tijd aan saaie, onzinnige lettercombinaties, maar leert meteen woordjes typen.
Als je kan blind typen, typ je namelijk zoals je leest: hele woorden.
Dit is ook wetenschappelijk bewezen en de basis van de Typereflex®-methode: je hersenen herkennen het ‘plaatje’ van een woord zelfs als je alle binnenste letters op andere volgorde zet. Probeer de tekst in het gele vlak maar eens te lezen:

Velogns Eeglnse odnerzerkoes makat het neit uit in wleke vgloodroe de ltetres in een worod saatn. Het eigne baneglkrije is dat de erstete en de ltstaae letetr op de jstuie paalts saatn. De rset kan een rtelmmoje zijn en tcoh kun je goowen lzeen wat er saatt. Dat kmot odamt je hseneren neit ideree lteter aprat lzeen, maar het wrood als geehel. En zo tpeyn je hseneren dus pljaetas, geen losse ltetres.

Volgens “Dr. J. van Leyden” (1993) is het grote verschil tussen blind typen en zoekend typen: “Wie kan blind typen, typt zonder na te denken, via een reflex, in hele woorden. Het woord wordt via een geheugenbuffer zo veel mogelijk in z’n geheel naar de vingers doorgestuurd.”

Je toekomstige typesnelheid? Doe nu de typetest.

Wil je weten hoe snel je nu typt via de zoekende ‘hunt and peck’ methode en hoe snel je kan worden middels blind typen als je de typecursus voor volwassenen hebt gevolgd? Doe dan de 1-minuut typetest.

LOVENDE WOORDEN VAN ONZE KLANTEN

Bekijk meer beoordelingen van echte klanten op BeCommerce Reviews

Super goede typecursus voor jong en oud.
Ik ben 57 jaar dus de lenigheid van mijn handen is iets minder als die van kinderen.\r\nIk heb voor deze cursus gekozen omdat hij goedkoop is, duidelijk, spelletjes heeft om te oefenen en een vergelijking met medecursisten wat motiveert. \r\nJe kunt altijd terug naar een les indien je die als moeilijk hebt ervaren. \r\nNa elke les zie je je resultaat wat betreft nauwkeurigheid.\r\nHet gaat beter dan verwacht, wat wil je nog meer.

Diana

E-learning zoals het bedoelt is
Goede opbouw van de cursus.\r\nDuidelijk uitleg en ook een leuke manier om te oefenen met de lesstof.\r\nHet overzicht met de prestaties van andere (anonieme) cursisten kan stimuleren.\r\nOok aandacht voor de bijverschijnselen van het leren typen zoals houding en ontspanning.\r\nZeker een aanrader.

E. Vaessen

Typen in je eigen tempo
Graag wil ik een korte tijd leren typen, je kunt hier zelf je tempo bepalen en lessen maken zoveel als je wilt. Ben nog niet klaar met de cursus maar tot nu toe heel tevreden.

Maartje

positieve (geautomatiseerde) bejegening
Goede opbouw en prettige, adequate uitleg die aanstekelijk werkt om door te gaan.

FD

iemand die met 2 vingers typte, typt nu met 10 vingers
Ik had niet gedacht dat ik met 10 vingers kon typen, dus wel want de cursus werkt. als je ervoor gaat kan het heel snel gaan met blindtypen.

Erol

Had ik jaren eerder moeten doen.
Ik zag er tegen op maar met deze cursus wordt typen een fluitje van een cent.

J. van Griensven

De TICKEN typecursus is zeer scherp geprijsd (€ 79,95). Dat kan doordat we kostenbewust zijn en veel processen geautomatiseerd hebben.
De typecursus werkt via internet, je kunt direct beginnen en je hebt liefst 12 maanden toegang. Het handige leermiddel Skinny Typehelp® is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Het voorkomt dat de cursist naar de toetsen kijkt en helpt je om sneller te leren blind typen.

10 sterke punten

1. Dankzij de unieke Typereflex®-leermethode leer je blind typen in de helft van de tijd van andere typecursussen.

2. Het examen typevaardigheid is inbegrepen bij de typecursus, maar niet verplicht.

3. Direct na de aanmelding kun je beginnen.

4. Via internet, zodat je overal, ook thuis, kunt oefenen.

5. Interactief, dus je weet het direct als je een foute aanslag maakt.

6. Elke oefening in de typeles werkt als een game met een scorelijst.

7. Aan het einde van elke typeles wacht de cursist een facultatieve uitdagende typegame.

8. Persoonlijk advies voor de toetsen die extra aandacht verdienen.

9. Veiligheid van data en privacy van persoonlijke gegevens.

10. TICKEN werkt klimaatneutraal.

Over de prijs van de typecursus

De prijs voor de typecursus voor volwassenen is bewust veel lager dan andere typecursussen. Dat kan ook, omdat de typecursus online en interactief is. Alle processen zijn geautomatiseerd, waardoor we de kosten, en dus de prijs, laag kunnen houden. Schrijf nu in voor jouw typecursus en je kan direct beginnen.
Ben je om wat voor reden dan ook, toch niet tevreden zijn, dan kun je binnen 14 dagen na aanmelding de typecursus opzeggen via www.ticken .be/opzeggen. Je krijgt dan het cursusgeld binnen 14 dagen teruggestort.